Sevilla is de hoofdstad van Andalusië, gelegen in Zuid Spanje. Sevilla heeft meer dan 700 duizend inwoners en ligt aan de rivier Guadalquivir. Sevilla kan trots zijn op het feit dat de stad het grootste historische centrum van Europa heeft. Je vindt hier schitterende toeristische attracties, van het Alcazar tot aan de fascinerende kathedraal van Sevilla. In deze blog lees je alles over deze waanzinnige stad. Inspiratie opdoen voor een stedentrip? Vliegvakantievergelijken.nl toont de beste vakanties naar Sevilla.

Meer informatie over Sevilla

Sevilla staat wereldwijd bekend om zijn tapas en zijn flamenco traditie. De beste tapasbars van Spanje vind je in Sevilla. Het is de thuisbasis van de Andalusische traditie, de flamenco, de stierengevechten en een groot aanbod aan Islamitische, Romeinse, Gotische en Barokke architectuur en kunst. Het nachtleven van Sevilla is bruisend. De stad heeft ongelooflijk veel te bieden en is niet voor niets een van de grootste toeristische trekpleisters van Spanje door zijn grote cultureel erfgoed.

Bezienswaardigheden Sevilla

Sevilla is rijk aan een van de mooiste bezienswaardigheden van Spanje. Het historisch centrum van de stad is een van de belangrijkste van het land. Al in het verleden was Sevilla een van de belangrijkste steden, niet alleen van Spanje, maar van de wereld. Tijdens de islamitische periode bloeide het op tot een belangrijke stad en later is de stad in eigendom geweest van de Christenen. Het Koninklijk Paleis Alcazar is een mix van islamitische en christelijke invloeden. Dit paleiscomplex is het oudste Koninklijke paleis van Europa dat nog in gebruik is. Oorspronkelijk werd de opdracht tot bouw van het kasteel gegeven door Abd ar Rahman de Derde, de eerste kalief van Al Andalus. Later liet Alfons, na zijn overwinning op de islamitische Moren, het paleis verder uitbreiden. Later kwamen er gotische invloeden in het kasteel, maar je ziet ook nog steeds invloeden van de Renaissance. Het is een prachtig zicht dat zeer uniek is, niet alleen in Spanje, maar ook in de wereld, door zijn fascinerende mix van verschillende architecturen. Je beleeft hier dus een op-en-top Spaanse vakantie!

De Kathedraal van Sevilla

De Kathedraal van Sevilla is een zeer belangrijke attractie in Sevilla. Het is de eerste gotische kathedraal die gebouwd is in de stad. Het is een gigantisch bouwwerk, dat na de Pietersbasiliek en de St. Paul’s Kathedraal het grootste kerkgebouw van Europa is. De Kathedraal van Sevilla, in het Spaans Catedral de Santa Maria de la Sede genoemd, is gelegen op een plaats waar vroeger een Moorse moskee gevestigd was. La Giralda is de klokkentoren van de kathedraal, dat vroeger een minaret was van dezelfde moskee. Sinds de jaren 90 is de kathedraal van Sevilla opgenomen in de werelderfgoedlijst van de Unesco.

Heerlijk eten en drinken

Sevilla is de bakermat van de tapas, de heerlijke Spaanse hapjes. Vaak wordt er in combinatie met tapas Spaanse wijn gedronken. Een Andalusische specialiteit in Sevilla is Gazpacho, dat koude tomatensoep is. Een andere tapas specialiteit is Churros, dat langwerpige gefrituurde gebakjes zijn. De Andalusische keuken kent overigens veel invloeden van de islamitische Moren. Zo worden er veel dadels met noten en amandelen gebruikt, die je terugvindt in de Arabische keuken.