Stranden in Spanje

Voor een relaxte zonvakantie aan het strand is het vakantieland Spanje echt een aanrader. Spanje staat bekend om de hoge temperaturen en de prachtige stranden. Of je nou naar het noorden van Spanje reist of juist naar het zuiden, overal zijn prachtige stranden te vinden. Vooral de eilanden staan bekend om de mooiste stranden. Denk bijvoorbeeld aan Ibiza en Mallorca! Maar ook verder in het land zijn de stranden schitterend.

Stranden in Noord-Spanje

Noord-Spanje is een prachtige vakantiebestemming. Het staat bekend om zijn mooie natuur, heerlijke eten, geweldige cultuur en de prachtige steden. Daarnaast mogen de mooie stranden niet vergeten worden. Ben je een echte strandliefhebber? Dan is de kustlijn van Galicië een toplocatie. Deze kustlijn bestaat uit 700 prachtige stranden. Stranden die zeker een bezoekje waard zijn in het noorden van Spanje zijn; het Concha strand, de stranden van de Costa verde, het strand van Barcelona (te combineren met een stadsbezoek!) en de stranden van Costa Brava.

Stranden in Zuid-Spanje

Ook Zuid-Spanje heeft indrukwekkend mooie stranden. Een reis naar Zuid-Spanje voor een lekkere strandvakantie is dus zeker geen gek idee. Veel toeristen vragen zich af wat de mooiste stranden zijn in Zuid-Spanje. Spanje is gezegend met de mooiste stranden en daarom één van de populairste vakantielanden. Bij een vakantie naar het zuiden van Spanje zijn er verschillende stranden die je echt moet bezoeken. Dit zijn; Burriana Beach, Playa de Salobreña en playa mónsul. Dit zijn vrij populaire stranden waar veel toerisme op afkomt. Op zoek naar een rustiger strand? Bezoek dan eens Playa de la Caleta de Maro in Nerja!

Waar moet je rekening mee houden op Spaanse stranden?

De Spaanse stranden zijn te mooi om niet te bezoeken. Toch zijn er op de Spaanse stranden bepaalde regels waar je je aan moet houden. Erg handig om vooraf te weten! Het is verboden om te koken (vooral barbecueën komt nog wel eens voor) op de stranden. Ook is het op veel plaatsen niet toegestaan om s ’morgens vroeg een plekje te reserveren, door een handdoek neer te leggen. Hier wordt vaak goed op gecontroleerd, je kan zelfs een boete krijgen van €300. Ook handig om te weten: een rode vlag op het Spaanse strand betekend een gevaarlijk risico. Het is hierbij vaak verboden om te zwemmen, doe dit ook echt niet want je kan flink beboet worden. De boete kan oplopen tot wel €1500, dus let op een rode vlag!

• Verboden te koken

• Verboden een plekje te reserveren

• Bij een rode vlag: verboden te zwemmen