Op de camping in Spanje

Ben jij een echte kampeer fan? Dan zit je in Spanje helemaal goed! Aan campings namelijk zeker geen gebrek in Spanje. Spanje is een populaire vakantiebestemming bij veel mensen. Het kan zijn dat het geweldige klimaat jou aantrekt of juist de schitterende natuur, stranden en cultuur. Het zijn allemaal redenen om naar Spanje op vakantie te gaan. Dit kan natuurlijk in een hotel, maar Spanje zit ook bomvol met leuke campings.

 

Regio’s in Spanje met vele campings

Je hebt in Spanje keuze uit campings gelegen in vele verschillende regio’s. Wil je een zon, zee en strandvakantie? Dan kan je het beste naar campings zoeken aan de Costa Brava, Costa Dorada, Costa del sol en in Costa Blanca. Het zijn Populaire vakantiebestemmingen met prachtige stranden. Het weer is hier eigenlijk altijd top. De zon schijnt hier dagelijks, zo kan je altijd genieten van een lekker dagje aan het strand. Catalonië en Andalusië zijn ook populaire regio’s waar veel campings te vinden zijn. De ideale campings voor een heerlijke en ontspannen vakantie.

 

Wil je één van de steden van Spanje bezoeken maar wil je liever geen vakantie in een hotel? Ook rondom Valencia en Madrid zijn er vele campings te vinden. Je kan vanuit de camping gemakkelijk een uitstapje maken naar de stad. In het Noorden van Spanje vind je vooral in de Pyreneeën veel actieve campings. Verder heb je nog vele andere leuke regio’s waar vele campings liggen: Aragon, Galicië, Asturië, Cantabrië, Murcia en Navarra. Het is verstandig om verschillende regio’s te bekijken voordat je de keuze maakt. Elke regio heeft zo zijn eigen voordelen!

Met de auto naar de camping

Campings in Spanje zijn perfect met de auto te bereiken, dat is natuurlijk een groot voordeel voor echte kampeerders. Een voordeel van reizen met je eigen auto is dat vele bestemmingen gemakkelijk te bereiken zijn vanuit de camping. Je bent niet afhankelijk van het openbaar vervoer en kan zo de mooiste plekken in de regio ontdekken. Ook een voordeel van reizen met de auto naar Spanje is dat je zoveel spullen mee kan nemen als wat in de auto past. Je bent niet afhankelijk van het maximale gewicht dat je in je koffer mee mag in het vliegtuig!